آیا به دنبال قدرت بخشیدن به اتصالات وایفای خود هستید؟ دانستن تفاوت بین Range Extender و Mesh Network می‌تواند در تصمیم گیری به شما کمک کند.

اگر روتر شما قادر به پوشش دهی تمام نقاط خانه‌ی شما نباشد، شبکه‌ی مش و همچنین Range Extender می‌تواند به کمک شما بیاید. اما کدام این دو مورد برای شما مناسب‌تر است؟

شبکه‌ی وایفای خود را سازگار کنید

خیلی سخت است که بگوییم Range Extender و مش نتورک مانند معجزه عمل می‌کنند و در هر شرایطی مشکل را حل می‌کنند. اگر در یک محیط بسیار شلوغ قرار دارید و همسایه‌های شما از شبکه‌های وایفای خودشان استفاده می‌کنند و همچنین یک روتر قدیمی با یک اشتراک اینترنت ضعیف در اختیار دارید،‌ این راهکار‌ها تمام مشکلات شما را حل نخواهند کرد.

اکستندرها و سیستم‌های مش برای حل یک مشکل طراحی شده‌اند و آن قدرت پایین سیگنال است. قبل از سرمایه گذاری بر روی شبکه‌ی بی سیم مش، باید بررسی کنید که آیا در مناطقی از خانه که نیاز به وایفای دارید، مشکلی در قدرت سیگنال دارید یا خیر.

 

ایده‌ی بسیار خوبی است که از یک نرم افزار رایگان مانند InSSIDer Lite برای نقشه برداری از قدرت سیگنال در خانه‌ی خود استفاده کنید. در حالی که این نرم افزار فعال است،‌ در خانه با تلفن همراه خود قدم بزنید و قدرت سیگنال را بررسی کنید. هر عددی بین -67 dBm و -30 dBm خوب است. همانطور که می‌دانید این اعداد منفی هستند در نتیجه هرچه عدد بزرگ‌تر باشد، سیگنال شما قدرت کمتی دارد.

اگر هیچ نقطه‌ی کوری در خانه‌ی خود ندارید، پس احتمالا مشکل از بسته‌ی اینترنتی شماست و نه از قدرت وایفای. اما گر نقطه‌ی کور در خانه‌ی خود دارید، از این بابت اطمینان حاصل کنید که روتر شما در فضای باز و در جای مناسب خانه قرار داده شود. اگر روتر را در کمد یا کابینت قرار داده‌اید یا آن را در جایی دور از مرکز خانه مستقر کرده‌اید، بهتر است اول از همه روتر را در جای درست مستقر کنید و سپس به فکر خرید یک قطعه‌ی جدید باشید.

Wi-Fi Range Extender صرفا سیگنال را تکرار می‌کند

اگر نیاز به افزایش گستره‌ی وایفای خود دارید، باید بین دو گزینه‌ی شبکه‌ی مش و وایفای اکستندر یکی را برگزینید. به صورت کلی وایفای اکستندرها به شبکه‌ی بی سیم شما وصل شده، یک نام جدید را پخش می‌کنند و صرفا ترافیک را به روتر شبکه‌ی بی‌سیم منتقل می‌کنند. در این حالت شما معمولا دو نام شبکه را مشاهده خواهید کرد، یکی نام شبکه‌ی روتر و دیگری نام Extender.

حتما تا به حال شاهد دو نام مختلف در خانه‌های دو طبقه‌ای که از اکستندر استفاده می‌کنند بوده‌اید. معمولا یک نام اصلی وجود دارد و یک نام با پسوند EXT که مربوط به اکستندر است. برای جابجا شدن بین این شبکه‌ها شما باید هر بار که از روتر دور می‌شوید، به صورت دستی اتصال خود را عوض کنید تا سیگنال بهتری دریافت کنید.

اما مهم‌تر از همه Range Extenderها می‌توانند کار را کمی کند کنند. در این حالت شبکه‌ی بی سیم شما “half duplex” خواهد شد که این بدین معناست که دستگاه وایرلس شما قادر نخواهد بود اطلاعات را به صورت همزمان دریافت و ارسال کند.

 

در نهایت می‌توان گفت مدیریت کردن این extenderها کار دشواری است. اگر روتر شما با اکستندر از یک برند نباشد، شما باید با دو نرم افزار مختلف دست و پنجه نرم کنید و این نرم افزارها ممکن است کار را بسیار پیچیده کنند.

البته در تمام این موارد که گفته شد استثنا‌هایی نیز وجود دارد. بعضی از اکستندرها نرم افزارهای بروزتری در اختیار دارند قادر هستند زمانی که با روتر هم برند خود جفت می‌شوند فضای بیشتری را پوشش دهند. اما هیچ تضمینی وجود ندارد که شما بتوانید با روتر حال حاضر خود به حداکثر کارایی آن‌ها دست پیدا کنید. اینجاست که مرز بین اکستندرها و شبکه‌های مش کمی محوتر می‌شود.

شبکه‌ی مش تاثیرگذارتر و بی دردسرتر هستند و راه اندازی آن‌ها سریع‌تر انجام می‌شود

بر خلاف اکستندر که شما می‌توانید آن را به شبکه‌ی بی‌سیم فعلی خود اضافه کنید، سیستم‌های مش معمولا به معنی جایگزینی کامل در شبکه‌ی خانه‌ی شما خواهد بود.

طراحی شبکه‌ی مش به گونه‌ای است که آن را جایگزین شبکه‌ی پیچیده‌ی روتر و اکستندر خود کنید و چند واحد همسان را در تمام خانه‌ی خود برای پوشش وایفای مستقر کنید.

 ممکن است برای بعضی افراد این جایگزینی کامل کمی ترسناک به نظر برسد اما این مورد را در نظر بگیرید که روز به روز شبکه‌های مش در حال رایج‌تر شدن در خانه‌ها هستند.

وایفای 6 ارتقای چشمگیری در پهنای باند و امنیت به وجود آورده است. در نتیجه جایگزینی یک روتر جدید که با شبکه‌ی مش سازگار باشد و از وایفای 6 پشتیبانی کند، با توجه به رایج‌تر شدن روز افزون این سیستم کاریست که برای شما مزایای فراوانی دارد.

حتی بدون پشتیبانی از وایفای 6، سیستم‌های مش برتری‌های بسیاری نسبت به اکستندرهای سنتی دارند. آن‌ها به گونه‌ای کار می‌کنند که شبکه‌ی بی‌سیم خانه‌ی شما با یک نام در اختیار شما باشد و بدون اینکه متوجه شوید از یک اتاق به اتاق دیگر بروید و هرگز دچار کاهش قدرت سیگنال نشوید.

 

زمانی که شما تنوع زیادی در دستگاه‌های متصل به شبکه‌ی بی‌سیم داشته باشید، با جداسازی فرکانس‌ها، شبکه‌ی مش می‌تواند بسیار هوشمندانه تمام ارتباطات را مدیریت کند.

در نهایت می‌توان گفت برقراری یک شبکه‌ی مش در خانه می‌تواند کار مدیریت شبکه را برای شما بسیار راحت‌تر کند. به جای آن که با چند صفحه‌ی پیکربندی مختلف سرو کار داشته باشید، می‌توانید تمام شبکه را به راحتی با یک اپلیکیشن تلفن همراه مدیریت کنید.

خیلی از سیستم‌های مش فرم ویر خود را به صورت خودکار بروز رسانی می‌کنند که این امر شما را از مراجعه‌ی مکرر به سایت تولید کننده، دانلود فایل بروز رسانی و ارسال دستی آن به روتر راحت می‌کند.